XXV Curs d’estiu-Reunió científica del Comtat d’Urgell: «La Història Medieval i nosaltres». 11, 12 i 13 de juliol de 2022. Balaguer (Lleida)

SONY DSC
Share on facebook

XXV Curs d’estiu-Reunió científica del Comtat d’Urgell
La Història Medieval i nosaltres
11, 12 i 13 de juliol de 2022
Balaguer (Lleida)

Balaguer, 1996-2020: 25 anys de reflexió i aportació científica sobre el nostre passat medieval. Al llarg del darrer quart de segle Balaguer ha centrat les trobades amb què renovar l’estudi de l’edat mitjana. Precisament, durant aquest temps s’ha anat consolidant una ciència històrica centrada no pas en els fets històrics o en les grans explicacions globals sinó en la incidència sobre els homes i dones que, des del protagonisme o des de l’anonimat, foren els veritables protagonistes de la història. Després de dos anys d’aturada pandèmica, la represa de les trobades a Balaguer sembla el marc adient per reflexionar sobre quina edat mitjana ens acompanya en la recerca i en la divulgació, és a dir, sobre la història medieval i nosaltres.

Direcció i Coordinació
Flocel Sabaté, Catedràtic d’Història Medieval a la Universitat de Lleida
Maite Pedrol, Directora de l’Arxiu Comarcal de la Noguera

Secretaria técnica
Gemma Carnisé, Universitat de Lleida

Gestió
Jordi Oronich, Gerent del Consell Comarcal de la Noguera
Mario Gené i Manel Rivas, Arxiu Comarcal de la Noguera

Assistència técnica
Maria L. Carrera, Fernando Ruchesi, Sergi Tella

Preu inscripcions: 25€ (inclou participació a les sessions, certificat d’assistència, desplaçament en autocar i dinar de curs el dia de la sortida).

Tríptico y más información
Cartel

La Sociedad Española de Estudios Medievales colabora en esta actividad con la prestación de una bolsa de ayudas destinada a los socios de la SEEM menores de 30 años, con un presupuesto general de 300 euros, que serán repartidos entre los solicitantes (siempre por riguroso orden de petición, y con la condición de que si son residentes en la provincia de Lleida la ayuda será de 50 euros y si lo son de otras provincias españolas o de otros países, de 150 euros, hasta agotar el presupuesto acordado). Habrá que dirigir la solicitud a:
info@medievalistas.es

¡Comparte con tus amigos!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

¿Quieres contactar con nosotros?